"Atelier Faggi" is een project ontstaan uit een gezamelijke passie van twee zussen voor mode, design en vakmanschap, die in februari 2011 geconcretiseerd is door de registratie van het mode en design merk "à propos de ... ".

 

Geboren in België en teruggekeerd naar het vaderland op volwassen leeftijd. Elena, laureate in Toegepaste Economische Wetenschappen (bedrijfsbeheer), en Alessia, Architecte gespecialiseerd in duurzame architectuur, beslissen hun kennis en passie te bundelen om deze creatieve droom waar te maken...

 

Filosofie

Onze creaties zijn geïnspireerd door wat we om ons heen zien in het dagelijks leven. Onze dubbele cultuur leidt tot een continue zoektocht om de gebruiken, tradities en stijlen van Noord-en Zuid-Europa, soms tegenstrijdig, te doen ontmoeten.

We amuseren ons met het experimenteren van verschillende combinaties stoffen, materialen en kleuren, en het zoeken naar originele stoffen in de verschillende markten in Italië, België, Frankrijk en Nederland. Wij streven naar functionaliteit en originaliteit in elk project. We zijn er volledig van overtuigd dat alles terug tot nieuw leven kan worden ingeblazen en daarom gebruiken we in een aantal projecten industriële resten, ons geleverd door ReMida Bologna_Terre d’Acqua. Het gebruik van applicaties is perfect om zelfs de kleinste restjes stof te recycleren. Zijgeven een persoonlijke en vrolijke toets aan onze creaties.

 

Al onze producten zijn 100% handgemaakt in ons "atelier", en dat is wat hen uniek maakt.

 

Elena & Alessia.